Contacteer ons
Nieuwe sluis Zeebrugge
Lees hier de volledige afwegingsnota voor het inrichtingsalternatief.
Op 24 en 25 februari organiseerden we infomomenten in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge over de resultaten van het ontwerpend onderzoek. Klik op deze link om alle inhoud van die infomomenten te bekijken. pdf bestandInhoud infomomenten februari 2022.pdf (11.16 MB)
Lees hier het volledige aanvraagdocument voor het wijkverbeteringscontract Zeebrugge. pdf bestandAanvraag wijkverbeteringscontract Zeebrugge.pdf (1.02 MB)
Lees hier de aanvullende richtlijnen die het team MER (milieueffectenrapport) heeft opgesteld voor het milieueffectenonderzoek naar aanleiding van het openbaar onderzoek voor het alternatief 'ovonde met nieuwe weg langs Stevin-site'. pdf bestandCP_NSZ_Aanvullende MER-richtlijnen.pdf (313 kB)
In dit overwegingsdocument lees je welke reacties we hebben ontvangen tijdens de inspraakperiode van de tussennota voor het alternatief 'ovonde met nieuwe weg langs Stevin-site' en hoe ze verder worden meegenomen. pdf bestand20210720_CP_NSZ_Tussennota_overwegingsdocument.pdf (560 kB)
In juni 2021 lag de tussennota over het alternatief 'ovonde met nieuwe weg langs Stevin-site' ter inzage. Op basis van de reacties zijn er aanpassingen gebeurd aan de geactualiseerde projectonderzoeksnota. In dit document vind je een overzicht van die aanpassingen. pdf bestand20210720_CP_NSZ_addendum PON_tussennota Stevin.pdf (6.92 MB)
De procesnota omschrijft de krijtlijnen van de aanpak van het project. Dus hoe het project tijdens het gehele verloop van het proces zal worden uitgewerkt. De nota is louter informatief voor burgers en betrokken actoren. De procesnota wordt tijdens de loop van het proces steeds geactualiseerd. Zo blijft iedereen op de hoogte van de laatste stand van zaken van het project. Deze vijfde actualisatie van de procesnota is er gekomen bij de voortgang van het geïntegreerd onderzoek van de uitwerkingsfase. pdf bestandProcesnota.pdf (685 kB)
Op 15 juli 2016 zette de Vlaamse Regering het licht op groen voor het planningsproces voor de bouw van een nieuwe sluis in de haven van Zeebrugge. - pdf bestandVR 2016 1507 DOC.0914-1 Startbeslissing toegankelijkheid Zeebrugge - nota.pdf (572 kB) - pdf bestandVR 2016 1507 DOC.0914-2 Startbeslissing toegankelijkheid Zeebrugge - bijlage procesnota.pdf (1.17 MB)
- pdf bestandAON nautische toegankelijkheid achterhaven Zeebrugge_29092016_met bijlage 2 en 3.pdf (7 MB) - pdf bestandBijlage 1_Kaartenbundel.pdf (126.16 MB)
Na de consultatieronde in oktober 2016 hebben we heel wat reacties en adviezen op de alternatievenonderzoeksnota (AON) ontvangen. Hoe wij met deze reacties en adviezen zijn omgegaan, is vanaf vandaag te lezen in het overwegingsdocument en de geactualiseerde AON. In deze geactualiseerde AON wordt beschreven met welke alternatieven we uiteindelijk aan de slag gaan en hoe het onderzoek zal verlopen.
Het geïntegreerd onderzoek over de bouw van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge is afgerond.
Op basis van de resultaten van de verschillende onderzoeken en het gevoerde overleg wordt als voorontwerp van voorkeursbesluit gekozen voor het alternatief waarbij de nieuwe sluis op de Visartsite ‘huidige locatie’ komt te liggen en de NX in een tunnel. Het voorontwerp van voorkeursbesluit beschrijft de motivering waarop deze keuze gebaseerd is en de krachtlijnen voor de uitwerking van het project in de uitwerkingsfase. Het voorontwerp van voorkeursbesluit kan u hieronder vinden: pdf bestandVoorontwerp voorkeursbesluit CP NSZ_180302.pdf (536 kB)
Hieronder kan u de geactualiseerde procesnota vinden: - pdf bestandGeactualiseerde Procesnota_NSZ_2018.03.02.pdf (523 kB)
Hier kan u meer informatie vinden over het voorgestelde alternatief: - pdf bestandVisart huidige lokatie NX-tunnel POSTER.pdf (8.93 MB) - pdf bestand180315_presentatie inloopavond.pdf (811 kB)
Tijdens het openbaar onderzoek kan je de volgende documenten inkijken: het ontwerp van voorkeursbesluit: pdf bestand1.0_Nieuwe sluis Zeebrugge - ontwerp VKB.PDF (1.07 MB) pdf bestand1.1_Visart huidige lokatie NX-tunnel_projectgebied.pdf (8.93 MB) pdf bestand1.4_NSZ adviesvergadering_20180420.pdf (311 kB) de ontwerp synthesenota: pdf bestand2.0_Zeesluis Zeebrugge_synthesenota.pdf (2.77 MB) de ontwerp effectenonderzoeksrapporten waarop de ontwerp synthesenota gebaseerd is: pdf bestand3.0_Zeesluis Zeebrugge_Strategische milieubeoordeling.pdf (15.5 MB) pd
Naar aanleiding van de vaststelling van het ontwerp van voorkeursbesluit door de Vlaamse Regering op 21 december 2018 werd de procesnota geactualiseerd. Hierbij vindt u de geactualiseerde procesnota: - pdf bestandProcesnota_3de actualisatie_181221.pdf (754 kB)
Het voorontwerp van voorkeursbesluit werd voor advies voorgelegd aan de adviesinstanties. In de antwoordennota kan u terugvinden hoe met de verschillende adviezen werd omgegaan. - pdf bestandantwoordennota nav adviesronde voorontwerp VKB.PDF (612 kB)
De Vlaamse Regering heeft op vrijdag 10 mei 2019 het voorkeursbesluit voor de nieuwe sluis in Zeebrugge principieel vastgesteld. De documenten kan u hieronder terugvinden: nota VR - pdf bestand1_Nieuwe sluis Zeebrugge_nota VR_190510.pdf (596 kB) het voorkeursbesluit met als bijlage - pdf bestand2_Nieuwe sluis Zeebrugge_BVR_190510.pdf (844 kB) een kaart van het projectgebied - pdf bestand3_Nieuwe sluis Zeebrugge_plan projectgebied.pdf (8.93 MB) de rapporten van het geïntegreerd onderzoek, incl.
Het voorkeursbesluit voor de nieuwe sluis in Zeebrugge werd op 28 juni 2019 definitief goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Besluit VR houdende de definitieve vaststelling van het voorkeursbesluit betreffende het complexe project ‘Verbetering van de nautische toegankelijkheid tot de (achter)haven van Zeebrugge’: pdf bestandVR 2019 2806 DOC.0939-2 CP Nieuwe sluis Zeebrugge - BVR.pdf (1.01 MB)
Lees hier de volledige projectonderzoeksnota. Hier vind je ook een samenvatting van het document. pdf bestandProjectonderzoeksnota Nieuwe Zeesluis (13.49 MB) Inspraakperiode afgelopen De projectonderzoeksnota lag van 8 juni tot en met 10 juli ter inzage voor alle burgers. We verzamelden ideeën en suggesties van alle betrokkenen om het project zo goed mogelijk in te passen in de omgeving. Wat gebeurt er met de reacties? Het projectteam bundelt nu alle reacties in een overwegingsdocument.