Meer dan 200 bezoekers op de infomomenten

  • 1 maart 2022

Vorige week organiseerden we infomomenten over de voortgang van het project. We mochten meer dan 200 geïnteresseerden ontvangen om een uitgebreide inkijk in de eerste resultaten van het ontwerpend onderzoek te tonen. De inhoud van de infomomenten is vanaf nu ook beschikbaar op de website. 

De infomomenten vonden plaats op donderdag 24 en vrijdag 25 februari in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge en stonden in het teken van het ontwerpend onderzoek. Daarin bestuderen we hoe de sluis en verbindingsweg Nx in de omgeving passen en welke leefbaarheidsmaatregelen mogelijk zijn per alternatief, zoals bermen of schermen tegen geluidshinder.  
 
Via toekomstbeelden en maquettes kregen omwonenden, bedrijfsleiders en handelaars uit de buurt van het project een blik op hoe Zeebrugge eruit kan zien na de bouw van de nieuwe sluis en de Nx. De bezoekers konden op eigen tempo de toekomstbeelden verkennen. Het projectteam was aanwezig om hun vragen te beantwoorden. Benieuwd naar hoe de infomomenten eraan toe gingen? Ontdek het in de video.  

 

 

Herbekijk de informatie 

Was je aanwezig bij de infomomenten en herbekijk je graag de informatie? Of kon je er niet bij zijn? Geen probleem. Alle inhoud van de infomomenten kan je hier in detail doornemen.  

Ook de maquettes kan je nog bekijken. Ze staan nog tot eind april tentoongesteld in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge (Marktplein 12). De deuren zijn doorlopend geopend op maandag (14 – 18 uur), woensdag (14 – 18 uur) en zaterdag (10 – 12 uur).  

Bovendien valt er deze maand een nieuwe infokrant in alle brievenbussen van Zeebrugge, Zwankendamme en Lissewege. Daarin blikken we terug op de informatie die we toonden tijdens de infomomenten. De infokrant zal ook online beschikbaar zijn. We voorzien daarnaast papieren exemplaren die je kan ophalen op enkele locaties in en rond Zeebrugge. Die locaties vind je binnenkort op de website.  

Inrichtingsalternatief bekend in zomer 2022

De komende maanden finaliseren we alle onderzoeken. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt er tegen de zomer van 2022 een keuze gemaakt voor het inrichtingsalternatief. Dat betekent dat het dan duidelijk is volgens welk alternatief we de sluis en de Nx zullen inpassen in de omgeving. We organiseren nadien opnieuw info- en participatiemomenten voor alle geïnteresseerden. We houden iedereen op de hoogte via deze nieuwsbrief en de website.   

Nog vragen? 

Zit je na het doornemen van de inhoud nog met vragen over het project? Het projectteam is steeds bereikbaar via nieuwesluiszeebrugge@mow.vlaanderen.be of 0800 20 229.